Mentale gezondheid

Mentale gezondheid

Als je het over gezondheid hebt, dan denk je vaak aan je fysieke gezondheid. Is mijn conditie nog wel op peil, heb ik geen ziektes etc. Je mentale gezondheid wordt vaak vergeten. Terwijl deze minstens zo belangrijk is. Maar wat is je mentale gezondheid precies? kort gezegd is het de gezondheid van je geest. Als je een gezonde geest hebt dan functioneer je stukken beter en beleef je meer plezier aan je leven. Daarnaast krijg je minder snel last van stress. Maar hoe word je mentaal gezonder? In deze blog geef ik je een aantal tips die je kunt toepassen om mentale gezondheid een boost te geven.

Stel doelen voor jezelf

Wil jij je mentale gezondheid een boost geven? Stel dan doelen voor jezelf. Wat wil je bereiken de komende tijd? Dit kan van alles zijn. Grote doelen of zelfs kleine doelen. Misschien heb je als doel om een onderneming te gaan starten. Maar ook doelen zoals het willen lezen van twee boeken deze maand zijn goed. Want het is aangetoond dat als je een doel voor jezelf stelt je gelukkiger bent. Verder is je voeding ook belangrijk. Niet alleen voor je fysieke gezondheid is het belangrijk om gezond te eten. Ook op mentaal vlak is het goed om gezond te eten. Dit komt omdat er in gezond voeding stoffen zitten die je energie geven. Daarnaast zitten er ook vitamines en andere mineralen in. Hierdoor kun je je beter concentreren en het heeft een positieve invloed op je gemoedstoestand.

Slapen en bewegen

Slaap je vaak overdag? Probeer dit af te leren. Wanneer je een vast slaapritme aanhoudt voorkomt dit in sommige gevallen depressies. Het is dan aan te bevelen om in de nacht te gaan slapen en niet overdag. Verder is het verstandig om te bewegen en dan bij voorkeur in de buitenlucht. Wanneer je last hebt van een depressie heb je nergens zin in en heb je het gevoel dat je moet uitrusten. Het laatste waar je zin in hebt is om te gaan sporten. Maar dit is wel verstandig. Door te bewegen laad je je lichaam op. Daarnaast is het slim om dit in de buitenlucht te doen. De frisse lucht heeft namelijk een positieve invloed op je lichaam. Echt intensief te sporten hoeft niet eens. Alleen al even wandelen in de buitenlucht is al genoeg om een positieve invloed te hebben op je mentale gezondheid.