Twee gezondheidtips

Gezondheidstips

Veel mensen zeggen dat geld gelukkig maakt, maar wat heb je aan geld als je niet gezond bent? Daarom is gezondheid het allerbelangrijkste in het leven. In deze blog geef ik je allerlei tips hoe jij gezonder kunt leven. Je kunt namelijk je gezondheid niet zelf bepalen. Gelukkig kun je er wel veel invloed op uitoefenen. Nu denk je misschien dat je helemaal niks meer mag doen, omdat bijna alles ongezond is. Dat is niet het geval. Ik geef je tips die invloed hebben op je leven en voor grote verbeteringen in je gezondheid kunnen zorgen.

Stop met roken

Het is misschien niet de meest gemakkelijke optie, maar wel de beste 😉 Roken is vreselijk slecht voor je gezondheid. Het heeft namelijk invloed op je hele lichaam. Nu is de vraag, hoe stop ik met roken? Allereerst moet je een startdatum bepalen. Kies er niet gelijk voor om morgen te beginnen. Je moet je namelijk eerst mentaal voorbereiden op het stoppen. Beter is het om over drie of vier weken te beginnen met stoppen. Daarnaast gaat roken hand in hand met een patroon. Wanneer je in de ochtend een bak koffie drinkt of als je op een feestje bent. Probeer in plaats van te roken iets anders te doen. Stop bijvoorbeeld een vanillestokje in je mond in plaats van een sigaret. 

Mocht dit nou allemaal niet werken. Dan kun je ook gebruik maken van persoonlijke begeleiding. Je krijgt dan een persoonlijke coach die je helpt en ondersteunt bij moeilijke momenten. 

Drink minder alcohol

Iedereen heeft het wel eens in zijn leven gehad waarschijnlijk, alcohol. Maar heb je wel eens over de gezondheidsrisico’s gedacht als je teveel ervan drinkt? Alleen wanneer drink je teveel? Als je meer dan twee glazen per dag drinkt dan drink je al teveel. Maar hoe kun je dan minder alcohol drinken? Allereerst haal geen alcohol in huis. De kans dat je dan gaat drinken is een stuk kleiner, omdat je het domweg niet in huis hebt. Verder kun je als je zin hebt in alcohol, iets anders gaan drinken. Je maag gaat hierdoor vol zitten en je zult minder trek krijgen in alcohol. Ook voor alcohol zijn er speciale begeleiders. Zij helpen om je op de goede weg te houden. Heb je nou echt een zware alcoholverslaving, dan kun je ervoor kiezen om naar een afkickkliniek te gaan. Dit is alleen als je echt zwaar verslaafd bent en al van alles hebt geprobeerd.